Sally Engström Apelmo

Sally Engström Apelmo har deltagit på två samlingsutställningar hos oss. Först på  julsalongen 2019 och sedan med Palle Ankersen och Nan Embäck den 1 juli - 6 augusti 2023. 

"Sally Engström Apelmo är en frilansande grafisk designer och illustratör. Hon arbetar med teckning och animation i gränslandet mellan det föreställande och det drömska. Ofta utgår Sally från bilder från sitt eget liv samt arbetar med stämningar. Sally har just avslutat kandidatprogrammet i grafisk formgivning och illustration på Konstfack i Stockholm (2020-2023)."

- Text inför utställningen 2023.

"Palle Ankersen och Sally Engström Apelmo har samma bakgrund från först konstskolan Munka och sedan Konstfack. Båda återvänder också till galleriet efter att ha deltagit i samlingsutställningar. Kolteckningarna som loopas i en kort animation av Sally Engström Apelmo syns även som egna verk på en motstående vägg.

De är skissartade och grova, men med de enkla medlen förmedlas något essentiellt och mycket mer finstämt: djup svärta och en lågmäld stillhet hos gestalterna som en stark vind virvlar kring."

- Recensenten Johanna Gredfors Ottesen i Helsingborgs Dagblad: "Målningarna tycks darra inför vad som dolds bakom kulisserna".

Hemsida: sallyapelmo.com.