Hedvig Ingvarsson

Hedvig Ingvarsson hade en separatutställning hos oss 3 augusti - 25 augusti 2019.

"En fjärils vingslag i Brasilien kan orsaka en tornado i Texas. Den s.k. fjärilseffekten kan enklas jämföras med 'liten tuva kan stjälpa ett stort lass'. En liten marginell påverkan kan få effekter någon annanstans i systemet.

De lätt svindlande tankegångarna har intresserat konstnären Hedvig ingvarsson som ställer ut på Galleri Skelderhus med vernissage 3 augusti 13 -16 [2019].

Vackra, färgstarka och sköra fjärilar dominerar Hedvig Ingvarssons bildvärld i akryl. Den lilla människan i fjärilarnas omgivningar gömmer sig bakom hårgardiner eller döljer ansiktet i händer med blodröda naglar. 

- Jag vill fånga tillståndet mellan kaos och klarhet. Inre rörelser, tankar, drömmar och minnen, berättar Hedvig som inte sätter titlar på sina målningar. Var och en får bilda sin egen uppfattning.

Hedvig ingvarsson, 24 år är dotter i konstnärsfamiljen Jarl Ingvarsson och Marie Capaldi. Förutom mångåriga konststudier har Hedvig konst- och bildvetenskap och ett dussin utställningar i bagaget. Hedvig har en tvilling, Sunniva, även hon konstnär."

- Ann Christine Montelius i BMZ.se

I HD: "Ung konstnär ställer ut i Galleri Skelderhus".